Permanent aanbod

Ben jij op zoek naar een creatieve hobby?

"Zin om te tekenen als Picasso of te dansen als Beyoncé,
Ben jij een nieuwe Dali of een actrice in spe?"

 

In GC de Nestel is er een permanent aanbod aan creatieve activiteiten! Bekijk het hier.

 

Woord

Woord

Een actrice in spe? In GC de Nestel kan je elke week les Woord volgen.

De lessen woord zijn een plezante manier om met taal bezig te zijn, je goed te leren voelen als je voor een groep moet praten en vormen een ideale voorbereiding voor wie later graag de toneelopleiding volgt. Voor de lessen woord werken we samen met AMWD Bornem.

Lees meer

Muziek

Muziek

Zin om een muziekinstrument onder de knie te krijgen?

De Academie Muziek, Woord en Dans Bornem werkt intensief samen met gemeente Sint-Amands om een uitgebreid aanbod muzieklessen in Sint-Amands te organiseren. Er zijn muzieklessen in Dorpshuis De Baronie en GC de Nestel. In onze gemeente mikken we vooral op het jonge publiek, dat zo na schooltijd geen grote verplaatsing moet maken en in de eigen gemeente, met de eigen vriendjes, les kan volgen.

Lees meer

Dans Terpsichore

Dans Terpsichore

De beentjes strekken onder deskundige begeleiding of je booty shaken in een professionele danszaal?

Terpsichore, artistiek centrum voor dans en beweging vzw, organiseert een aantal lessen in onze gemeente.

Lees meer

Dans AMWD

Dans AMWD

De beentjes strekken onder deskundige begeleiding, in een professionele danszaal?

AMWD Bornem heeft sinds enkele jaren een eigen dansafdeling en biedt heel wat danslessen aan in Sint-Amands.

Lees meer

Spelen

Spelen

Raak jij soms uitgespeeld? Wij niet! Daarom nodigen we je uit in de speeltuin van GC de Nestel. De speeltuin is vrij te betreden.

Help ons!

De speeltuin staat achterin op het domein en is bedoeld voor wie zin heeft in spelen. Als er dingen gebeuren die je niet fijn vindt (kinderen die afval weggooien, kinderen die de sfeer verpesten …), meld het ons en we zien wat we kunnen doen. Samen zorgen we ervoor dat de speeltuin een fijne plek is voor kinderen.
Tekenacademie

Tekenacademie

De kinderen krijgen een opdracht, maar mogen er ook van afwijken indien ze hier de nood toe voelen. Hun eigen inbreng wordt aangemoedigd. De leerlingen krijgen de kans om zich op een creatieve manier uit te drukken. In ons atelier bestaan namelijk geen foute lijnen, kleuren of vormen. Er wordt een sfeer gecreëerd waarin kinderen zich veilig voelen, waarin ze leren om hun eigen mogelijkheden af te tasten, een eigen stijl te ontwikkelen en op een veilige manier te experimenteren. Op deze manier bevordert de tekenschool hun individualiteit en helpen we de kinderen op zoek te gaan naar hun eigen unieke karakter.

Lees meer